Olympiska måtton

Det är visserligen inget olympiskt år i år, men vi behöver inte göra avkall på bra måtton för det. Citius, Fortius, Altius kan med lite fantasi översättas till bättre och bättre, dag för dag.

Vi har fortfarande några platser kvar på den försenade kursen om ekonomiska föreningar som går i Falköping den 24 januari, kl. 17.00. Det är Coompanions jurist Yngve Karlsson som leder denna viktiga kurs. Blott 500 kr per deltagare kostar denna kurs. Anmälan till ordforande@fibersamverkan.se.

Har ni tittat på vår fina försäkring? Kolla in den på annan plats på vår hemsida!

Just nu jobbar vi för högtryck för att färdigställa en bra ansökan till Jordbruksverket för en summa av de pengar de utlyst för att kunna vara en stödfunktion till fiberföreningar och bredbandsutbyggnad. Vi kommer att rapportera mer om detta senare, i synnerhet om vi får begärda medel. Det kommer att betyda lite förändrade rutiner och mycket mer vi kan göra för att hjälpa er!

I alla händelser ser vi positivt på regeringens förstärkta mål för bredbandsutbyggnaden. Vi tror på en ”glokalisering”, där digitaliseringen gör administrativ globalisering och storregioner överflödiga. Det kommer att gå lika bra med lokal demokrati, lokal uppkoppling och digital närvaro i hela världen. Smaka på den visionen så länge!