Självägandets fördelar

Har ni en förening där ni tänker att ni bygger ert fibernät med statsbidrag, men det blir för jobbigt att driva föreningen själva så ni tänker sälja nätet billigt så fort som möjligt? Har ni funderat på riskerna med det?

Förutom risken att ni tvingas betala tillbaka hela eller delar av stödet kan skattemyndigheten fundera över om ni har försökt lura till er momspengar. Är ni inte längre ett företag, er ekonomiska förening, så är ni konsumenter. Då har ni inte rätt till momsredovisning, med allt vad det innebär. Bedöms ni ha gjort avsiktligt fel eller vilseledande kan det bli fråga om rättsprocess. Har ni beredskap för det?

Bättre då att fortsätta driva nätet i egen regi och köpa in de tjänster ni inte själva producerar. Gå med i Fibersamverkan.se och delta i ett seriöst erfarenhetsutbyte med andra fiberföreningar. Andra medlemsägda fibernät/fiberföreningar är på intet vis era konkurrenter. De är era kollegor. Alla tjänar på ett gott klimat kollegor emellan.

Kursen om den nya lagen om ekonomiska föreningar som vi tvingades ställa in i oktober kommer att bli av den 24 januari istället. Det finns några platser kvar. Så gå med i Fibersamverkan.se (ansökan från blankett på denna hemsida) och anmäl er till kursen (500 kr plus moms). Väl använda pengar!

Som om inte det är nog med medlemsnytta, denna vecka hoppas vi kunna presentera vår försäkring som vi tror är marknadens bästa för fiberföreningar. Håll ögonen öppna!